Het is vandaag              21.10.19

Website is bijgewerkt op 20.10.19

 

 

 

 

Ook aanwezig op Facebook!

Vindt u ons leuk?

 

 

wijerentolde > Home Wi’j Eren ’t Olde

We zijn te zien bij Omroep Gelderland

Klik op de foto voor een vergroting

De opnames en interviews die recent gemaakt zijn tijdens een oefenavond worden uitgezonden op woensdag 23 oktober bij Omroep Gelderland in het programma Gelderland Helpt vanaf 17:45. Dit wordt op die dag elk uur herhaald. Vooraf is er rond 11:10 een interview met één van onze leden.

 

We hebben tijdens de opnames bij uitzondering in onze danskleding geoefend, normaal doen we dat uiteraard in onze gewone kleding.

 

Welkom op onze website

-Achterhoekse vlag

Ons mooie landschap, dialect en folklore horen bij onze vertrouwde leefomgeving. Daarom zijn ze de moeite waard om door te geven naar volgende generaties. Wij dragen vanaf de oprichting in 1955 ons steentje daar aan bij in de vorm van dansen, kleding, zang, muziek en verhalen van vroeger. Wij voelen ons een dansgroep ”waar leven in zit”.

 

Wi’j Eren ’t Olde is bekend in binnen- en buitenland. Gedurende het jaar zijn er optredens op diverse mooie locaties en uitwisselingen met dansgroepen uit diverse landen.

 

Zoekt u iets verrassends voor kleine of grotere activiteiten, van een buurtfeest tot een evenement voor uw klanten, denk dan aan Wi’j eren ’t Olde. Wij verzorgen voor u mooie optredens, kledingshows en workshops. Zie > hier < voor meer informatie.

 

We zijn altijd op zoek naar nieuwe leden

Klik op de foto voor een vergroting

De bijgaande foto staat hiervoor symbool, dat we dat ook serieus doen. We hebben daarom altijd plaats voor nieuwe dansers en muzikanten.

 

We zoeken vooral nieuwe leden die jonger dan de we zelf zijn, ook singles zijn van harte welkom. Dit doen we vooral met het oog voor de toekomst van onze Dansgroep en het behouden van de aandacht voor onze eigen plaatselijke folklore.

 

 

We hebben een deskundige danslerares en nieuwe leden worden begeleid door ervaren dansers. Zodra je de eerste dansen onder de knie hebt, volgt de rest vanzelf. Voor muzikanten is muziek maken voor een groep dansende mensen een geheel nieuwe ervaring.

 

Twijfelt u of dit misschien iets voor u is? Kom dan gerust een keer om de sfeer en de koffie te proeven en om met ons mee te doen. Onze hobby vraagt iets van je zelf, maar is goed voor je lijf en leden. Jaarlijks zijn er veel mooie optredens en uitwisselingen met (buitenlandse) bevriende folkloregroepen. De kosten zijn niet hoog en de traditionele kleding krijg je in bruikleen van de Dansgroep. Bovendien je komt nog eens ergens en ontmoet daarbij andere mensen. En zeker zo belangrijk het is erg gezellig, want dansers en muzikanten zijn vrolijke mensen.

 

Als we hierover spreken met mensen, horen we vaak dat er veel respect bestaat voor wat we doen, maar dat er toch bezwaren zijn om lid te worden.

 

We hebben geen tijd: ja het kost tijd als lid van onze Dansgroep, net zo als van alle andere vormen van vrijetijdsbesteding. We oefenen wekelijks op de dinsdagavond, maar alleen in de maanden oktober tot en met april. De groep actieve dansers en muzikanten is zo groot, dat de taken goed verdeeld kunnen worden rondom onze optredens.

 

We zien er tegen op om in de traditionele kleding in het openbaar te lopen: deze kleding hoort bij onze folklore en daarom ook bij onze optredens. Als je deze vraag stelt aan de leden die het vorige jaar lid zijn geworden, dan hoor je dat dit erg meevalt. Een aanvankelijke bedenking draait dan om naar een soort van trots. Het laat dan zien dat we bij elkaar horen en samen ergens voor staan.  

 

Dus trek je stoutste schoenen aan en ga samen met ons, verder in de wereld van onze eigen folklore. Tot ziens tijdens een oefenavond op een dinsdagavond vanaf 20:00 in het buurthuis D’n Draejer aan de Velswijkweg 50 in Velswijk.

 

Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland

Wij zijn aangesloten bij de Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland

 

 

Kijk en luister naar een dans van Wi’j Eren ’t Olde

Klik op deze foto voor de dans Bernhardwals, uitgevoerd door Wi’j Eren ’t Olde, tijdens een optreden op 18 augustus 2017, tijdens de Oogst- en folkloredag 2017, bij Museum Smedekinck in Zelhem.

 

 

 

 

Kijk en luister naar een lied van Wi’j Eren ’t Olde

Klik op deze foto voor het lied Drieksken lief. Dit wordt gezongen en gespeeld door Patricia, Tjibbe en Bennie en is opgenomen bij Museum Smedekinck in Zelhem.

Privacy

De Folkloristische dansgroep Wi’j Eren ’t Olde heeft voor de verwerking van haar persoonsgegevens, foto’s en video’s een privacybeleid opgesteld en ingericht. Dit beleid is op verzoek verkrijgbaar.