wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Deelnemen aan het Zomercarnaval in Rethel (Fr.).

31-07-2017 20:04:49

Rethel (Fr.) Hallo beste trouwe lezers van deze rubriek. Op zondag 30 juli jl. zijn we, samen met enkele leden van de Dansgroep ’t Olde Getrouw uit Varsseveld, op reis geweest helemaal naar Rethel. Dit is een stad in Frankrijk, in het mooie gebied van de Franse Ardennen. 30 juli was daar de dag van het Zomercarnaval, zoals dit daar op meerdere plaatsen in deze tijd van het jaar in deze streek plaats vindt. Onderweg koffie met lekkere appeltaart en slagroom, die we van Eef en Piet hebben meegekregen.

 

Samengevat was het een "Superdag", om maar een passend woord te vinden. De ontvangst door de organisatie was prima. Deze dag stond voor ons, in het teken van een carnavalsoptocht door het centrum van Rethel. Het werd een erg mooie optocht, met plaatselijke carnavalswagens, met daartussen een mooie verzameling van folkloristische groepen uit de buurt maar ook groepen uit Nederland en België. De schattingen waren dat er +/- 25.000 bezoekers aanwezig waren tijdens de optocht en op de kermis. Bovendien was de optocht en het massale publiek, tegen de achtergrond van de stad Rethel een fotogenieke situatie voor de aanwezige pers.

 

Het eindpunt van de optocht was het kermisterrein, dit was in het park met aan weerszijden kermisattracties. In het midden was er een groot podium, alle groepen kregen hier de gelegenheid, en de aandacht van het massale publiek, om zich daar te presenteren. Dit was voor ons een uniek moment om samen de Rozenwals te dansen.

 

Moe maar voldaan is een mooie samenvatting van deze prachtige dag. Met dank aan de bijdrage van Doortje, Bertha, Gert en Gert, van de Dansgroep ’t Olde Getrouw uit Varsseveld.

 

Zie > hier < voor meer foto’s in het fotoboek van Radio Ideaal.

 

Nous remercions m. de la Noi pour l'invitation à participer au carnaval d'été à Rethel.

 

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug