wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Feest bij de familie Weenk

02-09-2017 13:26:44

Doetinchem, op 1 september jl. was er veel te vieren bij de familie Weenk uit Ruurlo. Deze keer was het heel bijzonder, o.a. vanwege de 85e verjaardag van Alie op 1 september en de 65e trouwdag van Alie en Henk op 4 oktober a.s.

 

Onze voorzitter Bennie Bannink hield eerst mooie toespraak en vertelde over de belangrijke plaats die Alie en Henk innemen bij de dansgroep Wi’j eren ’t Olde. Dit was direct al zichtbaar, want normaal staan de leden van de dansgroep bij een feest van één van de leden in de klederdracht, maar nu stonden Alie en Henk, zelfs op hun eigen feest, netjes in de klederdracht. Ze zijn maar liefst 65 jaar getrouwd, waarvan Henk ruim 60 jaar lid is van Wi’j eren ’t Olde en Alie 56 jaar.

 

Samen zijn al meer dan honderd jaar met hart en ziel verbonden met de dansgroep. Nooit stond ze iets in de weg om naar de oefenavonden, de optredens of het oliebollen bakken te komen. De kinderen weten niet anders dan dat hun vader met de dansgroep meeging om muziek te maken in binnen en buitenland. In 1961 werd ook Alie lid van Wi’j eren ’t Olde. Oma Weenk paste dan op de kinderen, of ze gingen vaak mee naar een optreden van de dansgroep, of op visite bij één van de leden van de groep. Dat was dolle pret voor hun.

 

Alie wordt de ”moeder van de dansgroep” genoemd, ze kreeg een mooie bos bloemen en een waardebon. Henk kreeg de bekende ”oude sok met inhoud” en een mooie kaart. Deze keer was er geen serenade van de dansgroep in de vorm van een paar dansen. Maar omdat de dansgroep bij Alie en Henk ”hoog in het vaandel staat” was er een vaandelhulde voor alles wat er op deze dag te vieren was. Een vaandelhulde is altijd een plechtig moment, maar zeker deze keer maakte het op iedereen veel indruk. Hierna was het tijd voor feest en veel gezelligheid.

 

Op de foto Alie en Henk, in het middelpunt, binnen de kring van de dansgroep Wi’j eren ’t Olde. Zie > hier < voor meer foto’s in het fotoboek van Radio Ideaal.

 

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug