wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Alleen al voor avonden zoals deze, wordt je lid van een dansgroep

29-10-2017 14:10:35

Westendorp – op zaterdagavond 28 oktober jl. vond, in het Kulturhus “de Vos”, de jaarlijkse Folkloreavond plaats van de Folkloristische dansgroep ’t Olde Getrouw uit Varsseveld. Na de koffie en een openingswoord van voorzitster Bertha KleinNibbelink was er een optreden van ’t Olde Getrouw.

 

Hierna was er een mooi muzikaal intermezzo door Die Slingetaler uit Winterswijk. Dit is een orkest bestaande uit 6 muzikanten en twee zangeressen. Ze hebben een repertoire van muziek uit de Alpenlanden en natuurlijk ook mooie dansmuziek.

 

Ook Wi’j eren ’t Olde heeft deze avond een optreden verzorgd. Bijzonder was dat er leden waren in de bekende traditionele kleding, maar ook in de kleding zoals we die in onze Kledingshows laten zien. De dansen van deze avond waren Jenske, Schaatsenriederspolka, Frülingsbote, Sterpolka, Achttoer en de Rozenwals.

 

Zoals altijd was er ook een verloting van veel mooie prijzen. Die Slingertaler zorgden de rest van deze gezellige avond voor mooie dansmuziek, waarbij de dansvloer telkens goed gevuld was.

 

Optreden tijdens de Folkloreavond in Westendorp
(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug