wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Ledenwerving voorjaar 2018

27-02-2018 09:22:24

Ledenwerving vraagt om doorzettingsvermogen.

Gelukkig zijn er telkens mensen wie onze folklore een warm hart toedragen en lid willen worden van onze dansgroep. We hebben nog steeds voldoende leden om de vele optredens gedurende het jaar te kunnen uitvoeren. Maar als we naar de toekomst kijken zien we dat, om het voortbestaan van de dansgroep op langere termijn mogelijk te maken, we vooral mensen nodig hebben die ”jonger dan ons zelf zijn”. We hebben altijd plaats voor dansers en muzikanten. Daarom gaat onze Ledenwerfcampagne voorjaar 2018 van start.

 

In tegenstelling tot de oprichting van de dansgroep in 1955 is, in de huidige tijd, een folkloristische dansgroep vaak niet de eerste hobby waar mensen aan denken. Er zijn heel veel vormen van (vrije-) tijdsbesteding bij gekomen en veel organisaties en verenigingen zijn op zoek naar vrijwilligers, leden of bestuurders. Bovendien bestaat er duidelijk een trend dat mensen individueler zijn geworden. Ondanks deze maatschappelijke ontwikkelingen zien we het als een uitdaging om "samen" onze schouders er onder te zetten. We gaan actief op pad om, met de juiste argumenten, mensen te vinden die een keer tijdens een oefenavond willen komen om zelf te ervaren wat we te bieden hebben.

 

Om de ledenwerving te ondersteunen worden posters en flyers verspreid, is er aandacht in de plaatselijke kranten, radio en tv. De website en Facebookpagina worden dagelijkse actueel gehouden. De belangrijkste actie is tenslotte dat de leden in hun eigen omgeving en kennissenkring mensen zoeken die met ons mee willen doen. Dus wordt je aangesproken door één van onze leden, zeg dan niet direct nee maar laat ons je overtuigen van de voldoening die het geeft als lid van onze dansgroep.

 

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug