wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Oma- en opadag op de basisschool Wolfersveen

02-11-2016 20:11:39

Wolfersveen – Tussen de bomen in hun mooiste herfstkleuren staat verscholen de basisschool SCCSSCHL (Successchool ) 3.0 in Wolfersveen. Het is daar vandaag extra druk vanwege de oma- en opadag. Op deze speciale dag verzorgen de aanwezige oma’s en opa’s diverse activiteiten en spelletjes. Hierbij past ook prima een optreden van de folkloristische dansgroep Wi’j eren ’t Olde uit Velswijk.

 

We hebben deze ochtend, in het rekenlokaal, opgetreden voor alle groepen van de school, uiteraard met een programma dat past bij de kinderen. Dus hebben we enkele dansen laten zien en uitleg gegeven over de dansgroep en de kleding etc. De kinderen hebben naar hartenlust aan de dans Drikusman meegedaan.

 

We lazen in het rekenlokaal het volgende mooie gedicht:

  • ik schrijf ze op met balpen en met stift
  • nog mooier dan de mooiste woorden in mijn schrift
  • ik schrijf ze op in rood en geel en blauw
  • dat ik nog houer hou dan hou van de allerjouste jou!

 

(Citaat van de website van SCCSSCHL 3.0) Op SCCSSCHL 3.0 staat onderzoekend leren centraal. Kinderen gaan zelf op onderzoek uit en zoeken zelfstandig naar een oplossing. Uiteindelijk wordt deze werkwijze een routine. Wij stimuleren de maximale ontwikkeling van kinderen. Naast de basisvakken taal en rekenen horen daar bewegen, creativiteit, persoonsontwikkeling en kennis van de wereld bij. We gaan vaak ‘op pad’ om de wereld om ons heen te ontdekken. Zie > hier < voor meer informatie over de Basisschool SCCSSCHL 3.0  in Wolfersveen.

 

Op de foto leden van onze dansgroep die aan deze mooie ochtend hebben meegewerkt.

 

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug