wijerentolde > Nieuws > Nieuws

We waren op de paarden- en jaarmarkt de Loenense Moandag

07-08-2017 21:56:47

Loenen - De eerste maandag van augustus staat Loenen altijd in het teken van de jaarlijkse ponymarkt, waarbij de echte handel, met de handjeklap methode, al om 6 uur in de ochtend begint. Dit is niet het enige, want er is een grote en gezellige jaarmarkt en zelfs een heuse kofferbakverkoop. Natuurlijk zijn er de echte liefhebbers, die uit zijn op koopjes of op dat boek of die cd waar je al jaren naar zoekt. Maar het geheel nodigde, zelfs de niet zo grote liefhebbers, uit om de kramen te bezoeken. Ook waren er rondritjes, met mooie historische bussen, naar de Loenense waterval en kon er op een pony gereden worden. Om 12:00 werd begonnen met demonstraties dorsen met de ouderwetse dorsmachine.

 

Natuurlijk was er eten en drinken in overvloed waarbij, op een moment van de dag dat veel mensen eerst een kopje koffie kopen, de eerste glazen bier al getapt werden. Er was muziek o.a. van het matrozenkoor uit Apeldoorn en ook het bekende harmonica-duo Annie en Marie was van de partij.

 

Wi’j eren ’t Olde heeft aan deze dag ook haar steentje bij gedragen met maar liefst 4 optredens op het schoolplein. Bijzonder was dat de groep de kleding droeg zoals deze tijdens een kledingshow wordt gedragen. Deze kleding sluit mooi aan bij de historische thema's van deze dag.

 

Kortom het was een gezellige dag, en Loenen en omgeving nodigt uit om een keer terug te komen.

 

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug