wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Zeer geslaagde folkloreavond in Westendorp

20-11-2016 11:08:54

Westendorp - Op zaterdagavond 19 november was er een gezellige folkloreavond in het, mooi verbouwde,  Kulturhus ”De Vos” in Westendorp. Aanwezig waren de dansgroepen ’t Olde Getrouw uit Varsseveld, Wi’j holt ’t bi’j ’t Olde uit Aalten en Wi’j eren ’t Olde uit Velswijk. Bijzonder is dat in de namen van de aanwezige dansgroepen het woord ”Olde” voor komt.

 

De avond werd geopend door Bertha Kleinnibbelink, de voorzitster van ’t Olde Getrouw. Deze dansgroep beet het spits af van de optredens van deze avond. Er werden 2 dansparen van ’t Olde Getrouw in de bloemen gezet, vanwege hun 25- en 40 jarige lidmaatschap. Hierna was het de beurt aan Wi’j holt ’t bi’j ’t Olde, mooi om te zien is dat de kleding van deze groep duidelijk anders is dan van de andere groepen. Het is kleding, zoals deze vroeger door de meer gegoede bevolking werd gedragen.

 

Na de pauze heeft Wi’j eren ’t Olde een optreden verzorgd. Het was hiermee nog lang niet afgelopen, want op de muziek van de Grenzland Steiers kon er nog volop gedanst worden. Kortom het was een zeer geslaagde avond.

 

Hier ziet u de dansgroepen van deze avond samen op de foto.

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug