wijerentolde > Nieuws > Nieuws

Zomer in Gelderland 2017

08-08-2017 11:23:11

Welkom in de mooiste plaats van Gelderland, welkom in …… Zelhem

 

Zelhem – Op maandag 7 augustus begon voor Omroep Gelderland het achtste seizoen van Zomer in Gelderland. Dit is een succesformule waarbij dit programma gedurende drie weken langs 15 dorpen en kleine steden in de Gelderland trekt. Alle dorpen doen hierbij hun best om voor één jaar de eretitel van “de mooiste plaats van Gelderland” te hebben.

 

De eerste plaats in deze serie programma’s was Zelhem. Het speelde zich allemaal af bij Sporthal de Pol. In de ochtend kreeg het team van de organisatoren een opdracht en werd er een decor gebouwd.

 

Vanaf 17:00 vond er een generale repetitie plaats en daarna werd er een life uitzending gemaakt, die begon met een grote parade van 1 ½ minuut. Hierbij mochten de Zelhemse verenigingen zich presenteren. In zo’n decor hoort natuurlijk ook een stuk plaatselijke folklore en daarbij past natuurlijk mooi de dansgroep Wi’j eren ’t Olde. Tijdens de intocht van de parade hebben we de Drikusman gedanst met willekeurige danspartners uit het publiek die spontaan meededen. Piet greep de unieke kans om met presentatrice Angelique Krüger te dansen.

 

Het doel van de opbrengst van deze dag is de Ezelstal De Edelingen. Of Zelhem gekozen wordt als de mooiste plaats van Gelderland is bekend na de laatste uitzending op 25 augustus.

  • Zie > hier < voor meer informatie over Zomer in Gelderland 2017.
  • Zie > hier < voor meer foto’s van Zomer in Gelderland in het fotoboek van Radio Ideaal.

 

Op de foto Wi'j eren 't Olde tijdens de parade van Zomer in Gelderland.

(foto: archief dansgroep Wi’j eren ’t Olde - klik op de foto voor een vergroting)

Ga terug