Een ware stortvloed aan folklore in Nunspeet.

Het was weer Eibertjesdag op vrijdag 19 mei. Dat wil zeggen dat het centrum van Nunspeet dan omgetoverd is in één groot folkloristisch festijn met klederdrachtgroepen uit heel Nederland. De officiële opening werd gedaan door de kersverse burgemeester Celine Blom, die ook zelf de Nunspeetse klederdracht droeg.

Op het plein voor het Gemeentehuis waren er gedurende de hele dag kledingshows en dansvoorstellingen te zien. Dit werd omlijst met een grote braderie en demonstraties van ambachten, zelfs met Erna en Wim uit Zelhem. Ook Wi’j Eren ’t Olde heeft met een aantal vrolijke dansoptredens aan deze dag meegewerkt .

De naam Eibertjesdag komt van de legende over Eibertje van Vierhouten die naar de weekmarkt in Nunspeet liep om daar haar eieren te verkopen. Ze nam altijd de kortste weg, in de bossen was het niet bepaald veilig. Daar woonden spoken, elfen en ook de duivel. Ze trotseerde elke keer weer alle gevaren. Wegens haar getoonde moed, werd haar naam geroemd. Haar wekelijkse tocht over de heide liet langzaam maar zeker een herkenbaar platgetreden pad achter.