We waren ‘Levend erfgoed’ tijdens de Open Monumentendag

Op zaterdag 9 en zondag 10 september was het in ons land weer Open Monumentendag. Duizenden monumenten waren geopend voor het grote publiek. We waren deze keer uitgenodigd om enkele optredens te doen bij de Remigiuskerk in Hengelo (G). Deze kerk herbergt o.a. unieke muurschilderingen uit de 15e eeuw.

Het thema dit jaar was ‘Levend erfgoed’ en werd uitgewerkt door diverse standhouders. In de kerk vertelde Gijs Jolink mooie dialectverhalen voor kinderen en er was een dialect-workshop door Diana Abbink. We hebben op zaterdagmiddag 9 september twee maal een optreden gedaan op het plein voor de kerk. In de loop van deze twee dagen waren er nog veel meer activiteiten.

Hoe mooi is het om tijdens zo’n landelijk evenement mee te mogen werken. Organisatoren bedankt voor de uitnodiging en de prima verzorging.