Open Monumentendag 2023 bij Coops Molen

Alle 4 deuren van Coops Molen stonden uitnodigend open tijdens de Open Monumentendag, dit is een teken dat iedereen altijd welkom is. Ons 2-e optreden van zaterdagmiddag 9 september was bij deze molen.

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar is ‘levend erfgoed’. Dit past prima bij een molen, want het draaiend houden van een molen is en blijft mensenwerk. Dit wordt hier gedaan door Hélène Pellegrini en Arno Duitshof met hun medewerkers.

Optreden voor deze molen is altijd smullen voor het publiek en voor fotografen. Bijzonder was dat één van onze dansparen van deze middag bestond uit de oudste dame en jongste heer van de aanwezige dansers. Onze conferencier vertelde uitgebreid over ’t Olde Wief’ bij het aankondigen van de dans Riepe, riepe, garste. Naast onze optredens was er een muzikale omlijsting door Johnny Bussink uit Varsseveld met mooie versjes in ons dialect.

Hélène en Arno bedankt voor alles.