We komen op de televisie!

Woensdag 15 november stond voor ons in het teken van het maken van tv-opnames voor programma Van Gelders Grijs van Omroep Gelderland. In dit programma bezoekt presentator Jochem van Gelder mensen met een gezamenlijke passie. Het gaat om verhalen waarom juist hun hobby het allermooiste is.

De opnamedag begon in alle vroegte met een geheel nieuwe ervaring voor Jochem van Gelder. Hij kwam onze conferencier Henk helpen met het bezorgen van de ochtendkranten. Toen was er koffie en even tijd voor mooie verhalen. Hierna werd een bezoek gebracht aan onze dansleidster Coby om kennis te maken.

Om 10:00 ging het verder in onze oefenlocatie het Buurthuis D’n Draejer in Velswijk. Er zijn diverse gesprekken met leden opgenomen en Jochem van Gelder heeft in 5 minuten geleerd om de Kruuspolka te dansen op klompen. Natuurlijk hebben we ook gesproken over hoe de toekomst er uitziet in Nederland voor fokloregroepen. Veel culturele verenigingen hebben moeite om voldoende aanwas te krijgen. Ook bij Wi’j Eren ’t Olde begint dit merkbaar te worden. Een pasklaar antwoord is er niet, maar wel de ambitie om onze folklore door te geven aan een volgende generatie. Dit proberen we door vooral positief te blijven en voldoende aandacht te besteden voor de presentatie en ledenwerving. Het maken en uitzenden van deze aflevering uit de serie Van Gelders Grijs is hierbij een welkome gebeurtenis.

’s Middags was er een heus optreden voor een vrolijk publiek. Hierna was er een kledingshow die door Gerrie werd gepresenteerd. Hierbij ligt de nadruk op de kleding zoals die vroeger in onze omgeving werd gedragen. Te zien waren de knecht en de meid, de herenboer met zijn vrouw en de kleding van de daagse dracht en voor rouw- en trouwmomenten. Aan het eind van deze dag kregen we een mooie herinneringstegel met de passende tekst ‘Aj ’t olde eert wordt ’t laeven nog meer weerd’.

Zo zie je maar weer dat bij Wi’j Eren ’t Olde er altijd weer wat nieuws te beleven valt.

Kortom we hebben een hele dag besteed om een uitzending van 25 minuten te maken. Wanneer ons programma uitgezonden wordt zullen we bekend maken zodra we dit weten. Voor ons zijn dit soort gebeurtenissen belangrijk om ons te laten zien en horen. We hopen dat voor mensen, die rondlopen met een gedachte om een hobby te zoeken waarin bewegen op muziek een belangrijke plaats heeft, dit een signaal is tijdens een oefenavond bij ons te komen. Zie onze website www.wijerentolde.nl voor meer informatie.   

Medewerkers van Omroep Gelderland en van het Buurthuis D’n Draejer bedankt dat deze dag plaats kon vinden.