Lentekriebels

Beste leden en volgers van onze dansgroep,

Voorjaar 2021 een voorjaar net als anders. Voorjaarsbloemen beginnen te knoppen en te bloeien en vogels beginnen weer met hun nest te bouwen. De paasdagen zijn weer in zicht, een mooie en vrolijke tijd van weer een nieuw begin van nieuw leven. Daar wordt een mens vrolijk van. Een tijd van tradities, Palmpasen optocht, paaseieren zoeken en niet te vergeten het paaseieren eten en in de maand mei dauwtrappen.  Allemaal heel gezellig, samen met elkaar. April komt in zicht, dus de laatste maand van ons oefenseizoen. Het nieuwe rooster met de eerste optredens voor het zomerseizoen is al weer naar onze leden gestuurd. Het zijn er al weer heel wat en het is pas april. In april de ledenvergadering en we zijn klaar voor het zomerseizoen.

Maar was het maar zo!!

Dit was jaren achtereen het vertrouwde beeld bij Wi’j eren ’t Olde en de normale gang van zaken. We hebben een jaar lang, op een paar oefenavonden na, niet meer gedanst en elkaar nauwelijks of helemaal niet gezien of gesproken. Het is gewoon een verschrikkelijke nare tijd. De Corona heeft ons helemaal in de macht, en niet alleen onze dansgroep, maar onze hele samenleving. Het sociale leven is ver te zoeken.

Maar we moeten optimistisch blijven en als het mogelijk is op alle manieren de draad weer oppakken en onze moed niet laten zakken. Het heeft nog nooit zo hard geregend of het is altijd nog weer droog geworden. Dus beste leden en volgers houd moed, ik beloof het jullie er komt een andere tijd. Er komen weer voldoende mooie en gezellige optredens. De tradities zullen weer herleven en daar zal Wi’j eren ’t Olde weer volop bij aanwezig zijn.

Ik denk zo als in ieder voorjaar begint het nu toch ook weer te kriebelen, maar anders, het verlangen om elkaar weer te zien. Daar hebben we denk ik allemaal gebrek aan. Dus ondanks alles hebben we allemaal toch lentekriebels. Al onze volgers bedankt voor jullie felicitaties ter ere van ons 61 jarig jubileum. Fantastisch!! Voor al onze leden en volgers vrolijke Pasen en blijf allemaal gezond!

Bennie Bannink,

Voorzitter