Fijne feestdagen, gezondheid en de beste wensen voor 2022!

Beste vrienden van de Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde,

De leden van de Dansgroep wensen voor iedereen fijne feestdagen, gezondheid en de beste wensen voor 2022. Deze keer doen we het niet met een traditionele kerstkaart, maar met een foto en (verzonnen) nieuwsbericht over een optreden, zoals we dat hopelijk in de zomer van 2022 kunnen doen op de Markt in Zelhem. Dit doen we, omdat we ondanks alles positief blijven en weer naar de toekomst kijken.

Zelhem – Het is een mooie nazomeravond, op de terrassen zitten mensen na te genieten van de mooie dag. Hun aandacht wordt getrokken door de komst van de Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde, die maakt zich op voor een optreden op het marktplein.

Er heerst even een voelbare stilte, dan begint de muziek te spelen en wordt er gedanst. Mensen van de terrassen komen om te kijken. Een aantal toeschouwers gaan zelfs spontaan meedoen. Eén van de danseressen herkende in en flits een man uit het publiek. Haar gedachten gaan terug naar meer dan 25 jaar geleden, toen ze samen verkering kregen op dit zelfde marktplein. Bij het volgende dansrondje knipogen ze tegen elkaar.

Het begint inmiddels te schemeren en de straatverlichting gaat branden. Terwijl de conferencier de laatste dans aankondigt, slaat de kerkklok negen uur. Iedereen begint te lachen, want om deze tijd slaat de Papklok. Dit is van oudsher het moment dat het werk er op zat en het tijd was om pap te etten en daarna naar bed te gaan. Aan het einde van het optreden volgt een staande ovatie van het toegestroomde publiek en van mensen die op de terrassen zitten.

De toeschouwers en de mensen van de Dansgroep zoeken zich een plaatsje op één van de terrassen. Morgen staat het leven van alledag weer voor de deur. Maar na zo’n spontaan moment als dit lijkt het leven een stukje mooier, al is het maar voor even. Inderdaad soms klopt alles, deze keer door de vrolijke toeschouwers, de mooie omstandigheden en natuurlijk door de Dansgroep.