Nunspeet was één groot levend museum tijdens Eibertjesdag 2022

Met deze woorden omschreef burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet hoe mooi of deze dag is verlopen. Eibertjesdag is een jaarlijks terugkerende braderie in Nunspeet op de vrijdag na Hemelvaartsdag. Dit werd mooi aangevuld met optredens en presentaties van folkloristische groepen uit heel Nederland en oude ambachten. Het was prachtig weer en er waren maar liefst meer dan 20.000!! bezoekers. Ook Wi’j Eren ’t Olde heeft met een aantal vrolijke dansoptredens aan deze dag meegewerkt.

 

De oorsprong van deze jaarmarkt ligt bij ‘Eibertje’. Zij leefde omstreeks 1850 in Vierhouten en liep elke week naar Nunspeet om daar eieren te verkopen. De wandeling kan nog steeds worden gemaakt via het zgn. ‘Eibertjespad’ door de bossen tussen Vierhouten en Nunspeet.