Folkloristisch Zomerfeest in Zelhem

Het is volop zomer, de rogge bij Museum Smedekinck is rijp, dus is het tijd voor een feest. Op zondag 31 juli was het een gezellige drukte rondom de boerderij Smedekinck aan de rand van ons mooie dorp Zelhem. De rogge die op het land staat is rijp en wordt gemaaid en gedorst zoals dat vroeger gebeurde. Harmonicaspeler Martin Krijgsman zat zingend op de boerenwagen waarmee het “Olde wief” werd opgehaald. Dit zijn traditioneel de laatste garven van de oogst die versierd zijn met lijsterbessen.    

Er waren veel activiteiten voor kinderen met o.a. de kleindierenshow van de V.P.K.V. uit Varsseveld, Oud-Hollandse spelletjes, een ritje op de rug van een ezel, verkleden en schminken. De “stoelendans” was een groot vermaak, zowel voor de kinderen als voor het talrijke publiek. Diverse ambachten waren er ook te zien. In de schuur waren er optredens van de Harmonicagroep “De Trekkebuuls”.

We hebben met onze Dansgroep ons steentje bijgedragen met 2 maal een optreden op het plein achter de boerderij, met het “Olde wief” in het midden. Het was weer voorbeeld hoe je door goede samenwerking een mooi en gevarieerd programma kunt maken, dus weer een dag met “Op en top folklore”!