Achterhoekse folklore tijdens het Landestrachtenfest in Zeven (D)

We waren van 2 tot en met 4 september, samen met 22 andere groepen, te gast tijdens het jaarlijkse folklorefestival van de organisatie van folkloregroepen in Niedersachsen in Duitsland. Dit werd gecombineerd met het Stadsfeest in het mooie stadje Zeven, dit ligt aan de rand van de Lüneburger Heide.

Op vrijdag was de heenreis met een bus van TCR, met chauffeur Harrie achter het stuur. We hebben gelogeerd in hotel Paulsen in het hartje van Zeven, dus alles was op loopafstand bereikbaar dit weekend. Het aanslaan van een vat bier door de burgemeester was de officiële opening van dit weekend. Dit bier smaakte overigens prima.

Na een uitgebreid ontbijt gingen we samen op weg naar de eerste festivaldag, de kermis was open en langs de hoofdstraat stonden diverse kramen vooral met lekkere dingen. We mochten zelfs 3 maal optreden op de podiumlocaties. De Duitse groepen hadden opvallend veel kinderen meegebracht, waardoor hun optredens een mooie mengeling was van jong en oud.

Na afloop van deze dag werd het een gezellige avond met onze jarige Jo in het midden. Eerlijk gezegd had het soms ook wel iets van een schoolreisje, zulke momenten zijn voor ons de ‘krenten in de pap’. De tweede festivaldag begon met een openlucht-kerkdienst in het Stadspark. We mochten deze dag 2 maal optreden en troffen daar ook nog de leden van onze bevriende Original Scheesseler Trachtengruppe.

We zeggen altijd ‘aan alles komt een einde, zelfs aan de langste metworst’, dus ook aan dit mooie festival. We kregen dit weekend de gelegenheid om onze Achterhoekse folklore, met kleding, muziek, zang en dans uit te dragen tegen de achtergrond van het mooie festival. Tijdens zo’n weekend ontdek je dat er best veel overeenstemming is tussen onze folklore in de Achterhoek en in Niedersachsen. We hebben diverse contacten gelegd met Duitse groepen en kregen een grote pluim van de organisatoren. Kortom weer een voorbeeld van ’Op en top folklore.’

Hier een link naar de > Website van Landestrachtenverband Niedersachsen <

Hier een link naar de > Facebook van Landestrachtenverband Niedersachsen <