Een kerst- en nieuwjaarswens,

Beste lezers,

Ons folklorejaar begon in 2022 op 1 februari want toen ging alles weer beperkt open in verband met de coronamaatregelen. Toch moesten we in maart nog een optreden annuleren omdat dit niet verantwoord  was, er heerste corona onder de leden. Maar al met al was het toch een succesvol jaar voor onze dansgroep Wi’j eren ’t Olde en voor volgend jaar zijn er al weer enkele optredens geboekt.

Na en in de coronaperiode zijn in Nederland enkele folkloregroepen die lid waren van de “Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland” gestopt omdat ze veelal te weinig dansparen overhadden om verantwoord te kunnen optreden, dit is jammer. Onze dansgroep kan zich nog gelukkig prijzen om met voldoende dansparen een verantwoord optreden en eventueel een buitenlandse reis te verzorgen.

Maar ook Wi’j eren ’t Olde moet verjongen. Dus we moeten nieuwe (jongere) leden zien te vinden voor de toekomst van onze vereniging. Toch zijn we erg blij dat we dit jaar weer 3 nieuwe leden mochten begroeten die zich erg thuis voelen bij onze vereniging. Al met al gaan we er met z’n allen tegenaan en 2023 wordt een nieuw jaar met volop nieuwe ideeën waar we begin volgend jaar op terugkomen. 

Rest mij nog om jullie allemaal fijne kerstdagen toe te wensen en heel veel heil en zegen en veel gezondheid in het nieuwe (folklore)jaar.

Jullie voorzitter, Bennie Bannink.

Hieronder staat het jaar 2022 in beeld.

Reis naar Oranienburg (D)
Concert voor de vrijheid
Ons nieuwe Danspaar
Onze nieuwe muzikante
Optreden tijdens Nationale Molendag 2022
Optreden tijdens broodweging Muldersfluite
Eibertjesdag in Nunspeet
IJsselfestival in Zutphen
Spakenburgerdagen
Oogstfeest bij Museum Smedekinck
Velswijksfeest
Optreden voor Oma
Trachtenfest in Zeven (D)
Feestmiddag
De moeder van de Dansgroep
Vrolijkheid bij Coops molen
Een erehaag voor Annie en Henk
Een lekker stamppotbuffet
Ledenwerving tijdens de Kerstmarkt
Ledenwerving tijdens de Kerstmarkt