Wil je een mooie spreekbeurt maken ?

Maak eens een mooie spreekbeurt, over de dansgroep Wi’j eren ’t Olde uit Velswijk
Je kunt de informatie voor je spreekbeurt ook downloaden. klik hiervoor op deze knoppen.

Dans jij ook graag?

Dansen is je lekker bewegen op het ritme van muziek. Je kunt alleen dansen, met z’n tweeën of nog mooier in een grote groep. Overal op de wereld wordt er door jonge en oudere mensen gedanst. Mensen dansen graag, want je werkt dan op een leuke manier aan je conditie en het vermindert stress. Dansen is niet alleen een leuke hobby, maar ook een goede manier om contacten te leggen. Dansers en muzikanten zijn (bijna) altijd vrolijke mensen en vergeten voor even al hun zorgen. Dansen is niet moeilijk, maar om echt mooi te dansen moet je flink oefenen.


TikTok

Je kent vast ook wel TikTok, dit is een app die sociale media, muziek en dans combineert. Deze app is heel populair bij de jeugd. Je kan er makkelijk korte video’s mee maken en ontdekken. Je kunt er zelfs wereldberoemd mee worden als danser.


Onze tips om een mooie spreekbeurt te maken.


Waarom zou je een spreekbeurt kunnen maken over onze Dansgroep?

Het is een onderwerp dat niet vaak gekozen wordt, dus krijg je alle aandacht van de klas. Als je gaat beginnen hoe er nu gedanst wordt, zoals op Tiktok, dan kun je daarna vertellen hoe er vroeger werd gedanst.


Bedenk een mooie naam voor je spreekbeurt.


Verzamel je informatie.

Met de knop “spreekbeurt informatie”, die bovenaan op deze pagina staat krijg je meer informatie over folklore en onze Dansgroep. Je kunt natuurlijk ook informatie vinden in boeken en op Internet.


Schrijf je spreekbeurt op, zodat je het goed kunt vertellen.


Oefen thuis je spreekbeurt.


En dan sta je voor de klas en kijkt iedereen naar jouw.

Vertel op een rustige manier je verhaal en vraag na afloop of er nog iemand wat wil vragen.


Als je het nog mooier wilt maken.

Laat dan een film of foto’s zien, de knoppen hiervoor staan bovenaan op deze pagina. Je mag ook vragen of er iemand van de Dansgroep, in onze klederdracht, aanwezig is tijdens je spreekbeurt. Op de pagina “Contact” op deze website staan onze Contactgegevens. 


Veel succes met je spreekbeurt.