Onze optredens

Tijdens onze optredens verzorgen we een vrolijk en afwisselend programma, waarin we mooie folkloristische dansen op echte muziek laten zien en horen. We houden rekening met de wensen van het aanwezige publiek. Er is een conferencier aanwezig die, in ons eigen dialect met veel humor, tekst en uitleg geeft over de groep en de dansen.

Ook wordt de kleding van de dames en heren van top tot teen uitgelegd en getoond. Dit compleet met smakelijke verhalen over de klep (presenteerblad) in de broek van de heren en de lange onderbroek van de dames. Tijdens de optredens zijn de leden allemaal gelijk gekleed in de uitgaansdracht, zoals deze door de boerenbevolking, in de periode 1900-1920, in en om Velswijk werd gedragen.


   Onze kledingshow

Dit is een succesformule, het is altijd een gevarieerd programma waarbij deze keer de kleding centraal staat. Alle aanwezige leden van de dansgroep zijn dan verschillend gekleed. U ziet dan o.a. de zondagse en alledaagse dracht van de boerenfamilies en natuurlijk ook van de arbeiders en dienstmeiden. Dit wordt mooi aangevuld met muziek, verhalen, zang en natuurlijk wordt er spontaan gedanst.

Het mooie van onze formule van de kledingshow is dat het zich afspeelt in een ontspannen sfeer en veel aspecten van onze rijke folklore laat zien. Zoals altijd doet het verhaal het goed van de boer die naar de Markt in Doetinchem ging en borreltjes ging drinken in plaats van moeite te doen om een koe te verkopen, zijn vrouw had dit in de gaten en gaat een volgende keer persoonlijk mee om hem op het rechte spoor te houden.


Onze vrolijke workshops

Dit is een vorm die prima past bij bijeenkomsten waarbij mensen actief met ons mee kunnen doen, denk hierbij aan familiebijeenkomsten, vriendengroepen, buurtfeestjes etc. In overleg met de organisatoren verzorgen we een vrolijk programma, waarbij we enkele dansen laten zien die we daarna aan de aanwezigen leren.

Onder het motto, “je hebt maar twee benen, dus de kans dat je met het goede been begint is groot”, lukt het altijd om binnen korte tijd gezamenlijk te kunnen dansen.