Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Broodweging bij de Muldersfluite op Hemelvaartsdag

Zelhem/Hengelo – Op de grens van Hengelo en Zelhem stond lange tijd geleden een standerdmolen die Olde Kaste genoemd werd. Het Muldershuis, aan de Zelhemseweg 44 tussen Hengelo en Zelhem, staat er nu nog steeds en is elk jaar op Hemelvaartsdag het decor voor de traditionele Broodlevering. Dit is een eeuwenoude traditie, die de moeite waard is om door te geven aan volgende generaties. De bewoners van de toenmalige Markegronden daar in de buurt mochten plaggen steken, op de voorwaarde, dat ze rond Hemelvaartsdag, een roggebrood leverden dat bestemd was voor de armen in de gemeente

Het begint met een optocht met de muziek voorop, een mooie versierde wagen die door een paard wordt getrokken en de Folkloristische dansgroep Wi’j eren ’t Olde. Hierbij wordt er onderweg gestopt bij een boerderij waar roggebroden worden ingeladen. Op de terugweg sluit er een rijtuig aan met de burgemeester of één van de wethouders van onze mooie Gemeente Bronckhorst. Dan is het bij Muldersfluite tijd voor het wegen en verkopen van de broden. De opbrengst is elk jaar voor een goed doel in onze gemeente.

Natuurlijk is er een ook optreden van de dansgroep, die zoals altijd afgesloten wordt met de Drikusman, waarbij het publiek ook meedoet. De onderstaande foto is gemaakt in 2019.

Een optreden bij de Muldersfluite in 2019

26 mei 12:00 16:00

Gegevens

Datum:
26 mei
Tijd:
12:00 – 16:00