wijerentolde > Links Wi’j Eren ’t Olde

Links naar interessante websites

Federatie van Folkloristische Groepen in Nederland de doelstelling van de federatie is het opwekken van begrip voor- en belangstelling in- de oude Nederlandse volkscultuur en de bevordering daarvan.

 

Servicepunt Gelderse Volkscultuur deze website bevat verhalen uit de geschiedenis van Gelderland.

 

Stichting Toverbal deze stichting heeft tot doel het bestuderen en bevorderen van de folkloristische dans.

 

CIOFFde website van de internationale organisatie van folklore festivals. CIOFF is een internationale culturele organisatie die is opgericht in 1970, het doel van de CIOFF is de bescherming, bevordering en verspreiding van de traditionele cultuur en folklore.

 

Sectie IOV Nederland de sectie IOV Nederland opereert onder de vleugels van de wereldwijde IOV World organisatie en heeft als doel om de volkskunst en de volkscultuur in al haar geledingen te bevorderen.

 

De Europeade is het grootste festival voor Europese folklore. Het festival wordt ieder jaar in een ander land gehouden. Het doel van de Europeade is bij te dragen aan een verenigd Europa, waarin iedereen zijn of haar eigen cultuur inbrengt, en geniet van die van ieder ander.

 

Volksdans jouw pagina een website vol informatie over dansgroepen.

 

Gemeente Bronckhorst, de officiële website van onze mooie gemeente Bronckhorst.

 

Bronckhorster Uitdaging brengt beweging en verbinding. We helpen verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties in hun kracht

 

Dorps Belangen Organisatie Velswijk de thuisbasis van Wi’j eren ’t Olde is Velswijk in de gemeente Bronckhorst. De Dorps Belangen Organisatie (DBO) Voor Velswijk Door Velswijk tot doel om het buurthuis D’n Draejer open te houden voor de gemeenschap en de leefbaarheid in de gemeenschap Velswijk en Wittebrink op niveau te houden.

 

Carnavalsvereniging De Doldraejers zorgt elk jaar voor een daverend feest in Velswijk en Wittebrink.

 

VVV Bronckhorst er is veel te beleven in de gemeente Bronckhorst. Verschillende musea, tuinen en kastelen zijn te bezoeken. Kom.... en beleef het allemaal in Bronckhorst.

 

Museum Smedekinck een prachtig gerestaureerde boerderij en haar schuren in Zelhem bieden plaats aan de permanente collectie, voordurend wisselende exposities en themadagen. Het museum is gevestigd op een historische plek, Boerderij Smedekinck werd al in 1341 genoemd als leengoed van het door Ludger gestichte klooster in Werden (Duitsland).

 

Achterhoek agenda het overzicht van activiteiten en evenementen in de Achterhoek.

 

Oud Zelhem de informatiesite over historie van de voormalige gemeente Zelhem. Het is een prima startpunt voor het zoeken naar het heden en verleden van het mooie dorp Zelhem in het groene hart van de Achterhoek.

 

Dobro Došli in Zutphen dit is een vereniging voor internationale volksdans. Ze dansen voor het eigen plezier en laten zich meeslepen en mee bewegen door de klanken van verschillende culturen. De naam Dobro Došli is afkomstig uit het voormalige Joegoslavië en betekent: "Welkom iedereen".

 

Doetinchemse Harmonica Club de D.H.C. werkt mee aan: de harmonica trefdagen van verschillende verenigingen, speelt in verzorgingstehuizen, op de Smartlappen middagen, tuinfeesten, open dagen van bedrijven, braderieën, lente fair, herfst fair en Senioren Carnaval. Ons repertoire bestaat op dit moment uit ruim 60 nummers.