wijerentolde > Nieuws > Nieuws

We zoeken altijd naar nieuwe leden

10-11-2019 14:38:29

Velswijk - De bijgaande foto staat hiervoor symbool, dat we dat ook serieus doen. We hebben daarom altijd plaats voor nieuwe dansers en muzikanten.

 

We zoeken vooral nieuwe leden die jonger dan de we zelf zijn, ook singles zijn van harte welkom. Dit doen we vooral met het oog voor de toekomst van onze Dansgroep en het behouden van de aandacht voor onze eigen plaatselijke folklore.

 

We hebben een deskundige danslerares en nieuwe leden worden begeleid door ervaren dansers. Zodra je de eerste dansen onder de knie hebt, volgt de rest vanzelf. Voor muzikanten is muziek maken voor een groep dansende mensen een geheel nieuwe ervaring. Twijfelt u of dit misschien iets voor u is? Kom dan gerust een keer om de sfeer en de koffie te proeven en om met ons mee te doen. Onze hobby vraagt iets van je zelf, maar is goed voor je lijf en leden. Jaarlijks zijn er veel mooie optredens en uitwisselingen met (buitenlandse) bevriende folkloregroepen. De kosten zijn niet hoog en de traditionele kleding krijg je in bruikleen van de Dansgroep. Bovendien je komt nog eens ergens en ontmoet daarbij andere mensen. En zeker zo belangrijk het is erg gezellig, want dansers en muzikanten zijn vrolijke mensen.

 

Als we hierover spreken met mensen, horen we vaak dat er veel respect bestaat voor wat we doen, maar dat er toch bezwaren zijn om lid te worden.

 

  • We hebben geen tijd: ja het kost tijd als lid van onze Dansgroep, net zo als van alle andere vormen van vrijetijdsbesteding. We oefenen wekelijks op de dinsdagavond, maar alleen in de maanden oktober tot en met april. De groep actieve dansers en muzikanten is zo groot, dat de taken goed verdeeld kunnen worden rondom onze optredens.

 

  • We zien er tegen op om in de traditionele kleding in het openbaar te lopen: deze kleding hoort bij onze folklore en daarom ook bij onze optredens. Als je deze vraag stelt aan de leden die het vorige jaar lid zijn geworden, dan hoor je dat dit erg meevalt. Een aanvankelijke bedenking draait dan om naar een soort van trots. Het laat dan zien dat we bij elkaar horen en samen ergens voor staan.  

 

Dus trek je stoutste schoenen aan en ga samen met ons, verder in de wereld van onze eigen folklore. Tot ziens tijdens een oefenavond op een dinsdagavond vanaf 20:00 in het buurthuis D’n Draejer aan de Velswijkweg 50 in Velswijk.

Ga terug