wijerentolde > Nieuws > Nieuws

65 jaar Wi’j Eren ’t Olde

19-03-2020 15:55:30

Wi’j Eren ’t Olde is jarig en bestaat 65 jaar. Een jubileum met gemengde gevoelens. Opgericht in een tijd van vreugde en plezier, nu een jubileum in een tijd van grote onzekerheid.

 

Na de oorlog werd er in de Velswijk feest gevierd omdat men bevrijd was, de buurtvereniging werd opgericht. 19 maart 2020 is het precies 65 jaar geleden dat er 18 dames, allemaal lid van de buurtvereniging de Velswijk, bij de fam. Hogeweide in de keuken zaten om de dansgroep, toen nog damesclubje genoemd, op te richten. Van die 18 dames zagen het er vier niet zitten, om enkele dansjes te presenteren ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de buurtvereniging op 15 juli 1955. Ze besloten met 14 dames (7 dansparen), ouderwetse dansen in te studeren onder deskundige leiding van Karel Salebrink.

 

Nu 65 jaar later is Wi’j Eren ’t Olde weer uitgenodigd op het 75 jarig bestaan van de buurtvereniging, nu Velswieks feest, om deel te nemen aan de optocht op 14 augustus en te dansen op 16 augustus. Bij veel leden en oud leden van Wi’j Eren ’t Olde zullen denk ik veel herinneringen boven komen. De mooie optredens in binnen- en buitenland en niet te vergeten de internationale festivals in Zelhem. Van het eerste festival in 1965 zijn nog steeds de contacten met de Zwitserse groep uit Giswil waar we in oktober dit jaar weer een bezoek gaan brengen en ze komen in 2021 weer naar Zelhem.

 

Wi’j Eren ’t Olde is na 65 jaar nog steeds een enthousiaste vereniging met veel optredens en die goed aan de weg timmert. Al komt er geen groot internationaal folkloristisch festival meer ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan, toch wil ik alle mensen die ons een warm hart toe dragen bedanken voor de belangstelling die ze tonen tijdens onze festivals en optredens in Zelhem en ver daar buiten.

 

Na deze moeilijke periode waarin heel Nederland en Europa nu in zit komt er vast weer een periode net als in 1945 dat we allemaal weer feest kunnen vieren en dan is Wi’j Eren ’t Olde weer van de partij. Wij rekenen op jullie als enthousiast publiek.

 

Voor alle mensen wel of geen lid van Wi’j Eren ’t Olde, blijf allemaal gezond en tot ziens.

 

Bennie Bannink

 

Ga terug