Dansen voor een draaiende molen.

Op 13 en 14 mei was het in Nederland weer de jaarlijkse ‘Nationale Molen- en Gemalendag’. Tijdens deze dagen zijn er dan minstens 600 wind- en watermolens en ook gemalen geopend voor het publiek. Bezoekers kunnen molens van binnen bekijken en de molenaars organiseren daarbij extra activiteiten. Ook Coops molen aan de Wiekenweg in Zelhem had de deuren geopend voor het publiek.

We mochten op zaterdagmiddag 13 mei hier een optreden doen en werden zoals altijd weer gastvrij ontvangen. Het was werkelijk een plaatje: met de molen in vol ornaat op de achtergrond, prachtig weer, genoeg wind om de molen te laten draaien en onze Folkloristische Dansgroep Wi’j eren ’t Olde dansend daarvoor. Dit alles op loopafstand van ons dorp Zelhem. We hebben in ons programma enkele dansen waarin een molen wordt uitgebeeld en natuurlijk hebben we deze laten zien.

Kortom het was een middag uit de categorie ‘soms klopt alles’.