Zaterdagmiddag 2 september kunt u genieten van folklore uit Zwitserland en de Achterhoek!

De Trachtengruppe Giswil uit Zwitserland komt bij ons op bezoek in het eerste weekend van september. Dit is een bijzonder mooie folkloregroep waarmee al vanaf 1965 vriendschapsbanden bestaan. De eerste keer dat ze op bezoek in Zelhem waren was tijdens het internationaal dansfestival in Zelhem ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Wi’j Eren ’t Olde. Er zijn daarna diverse bezoeken over en weer gebracht en er zijn meerdere persoonlijke vriendschapsbanden ontstaan.

Op zaterdagmiddag 2 september vanaf 13:30 treden we samen op. De Markt in Zelhem is het decor van deze middag, dit is omzoomd met gastvrije horeca met de statige Lambertikerk op de achtergrond. Dus beste mensen komen jullie dan kijken, luisteren en genieten? De toegang is vrij?

Zelfs voor mensen die niet zoveel om folklore geven is deze middag een mooie gelegenheid om op een terras te komen zitten. Met een lekker biertje bij de hand waan je jezelf op een dorpsplein ergens in Zwitserland. ’s Avonds hebben we samen een gezellige feestavond.

De Trachtengruppe Giswil is opgericht in 1932 en bestaat dus al meer dan 90 jaar. Ze brengen een uitgebreid traditioneel programma compleet met jodelaars, koeienbellen en alpenhoorns. Er bestaan kinder- en jeugdgroepen waardoor ze telkens weer jonge dansers opleiden en in de Trachtengruppe kunnen opnemen. Naast de aandacht voor hun plaatselijke folklore is het ook een groep met gewone, gezellige en vrolijke mensen.

Giswil is een gemeente in het midden van Zwitserland aan de zuidkant van de Sarnersee. Het ligt in het kanton Obwalden tussen Luzern en Interlaken en het is zowel in de zomer als in de winter een geliefd vakantieoord.