‘Op en top folklore’ tijdens het Sivo festival in Borger

Op zondagmiddag 30 juli hebben we enkele optredens gedaan tijdens de 34-e editie van het Sivo festival in Borger. We zijn met de bus geweest met Renate aan het stuur, o.a. via de Hunebed Highway.

We werden door de organisatie gastvrij ontvangen met een lekkere lunch en zijn toen in optocht op weg gegaan naar het podium in het centrum van Borger. Gedurende de middag waren er optredens van:  

De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn

De Oekraïnse Dansgroep Roesalka uit Hengelo (O)

De Folk-dance group Koreni uit Servië

De culturele groep Tarumbeta uit Kenia

De Volkskunstgroep ‘t Havermeuleke  uit België

En onze eigen Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde

Deze samenstelling van groepen zorgde voor een kleurrijk en afwisselend programma met zang, dans, gratie, acrobatiek, jong, oud en veel vrolijkheid. Er was veel publiek die, ondanks enkele regenbuien, veel aandacht hadden voor dit festival. Aan het einde was er een vlaggenparade met alle groepen op het podium en spontaan ontstond er een grote polonaise. Deze dag was weer een voorbeeld van ‘Op en top Folklore’.

Het is mooi dat de organisatoren na de coronaperiode dit festival weer hebben georganiseerd ondanks de nodige tegenslagen tijdens de voorbereiding. Maar het toont ook aan dat er in Nederland best wel belangstelling is voor internationale folklore. Kortom een groot compliment voor de organisatie van Sivo 2023!