Het 50-jarig huwelijksfeest van Alie en Bennie Radstake,

Velswijk – Het samen vieren van heugelijke momenten hoort ook bij de tradities van de Folkloristische Dansgroep Wi’j Eren ’t Olde uit Velswijk. Dus werden Alie en Bennie Radstake op zondagmiddag 23 juli thuis opgehaald en naar de feestzaal gebracht in een mooi gepoetste oldtimer.

Zoals het hoort werden ze onderweg tegengehouden met een versierd touw dat over de weg was gespannen. De enige manier om verder te gaan was, dat er eerst door het gouden bruidspaar een borrel geschonken moest worden. Hierna mochten ze, door een erehaag van de leden van de dansgroep, naar binnen gaan.

Als cadeau van de dansgroep was er een fles wijn in een klomp en “Iets in een oude sok”. De dansgroep heeft hierna een serenade gebracht met de dansen Pot met bonen en de statige dans Blauwe korenbloemen. Het was deze middag een mooi feest.