Workshop  Folkloristische dansen met Portugese gasten

Dinsdagmiddag 14 februari waren we te gast in het Gerrit Komrij College in Winterswijk. De in Winterswijk geboren dichter  Gerrit Komrij is de naamgever van deze school, hij heeft vele jaren gewoond in de plaats Oliveira do Hospital in Portugal. Deze week was er een uitwisseling met een klas leerlingen uit Portugal. Hun leeftijdsgenoten uit Winterswijk en omgeving gaan binnenkort een tegenbezoek brengen in Portugal.  

Het was voor de leerlingen een dag vol activiteiten, waaronder een workshop Folkloristische dansen. Onze uitleg werd moeiteloos doorvertaald in het Engels en Portugees, zodoende konden we ons mooi presenteren deze middag. En tot slot hebben ze (bijna) allemaal meegedaan aan het dansen van de Drikusman.

We sluiten ons verhaal af met het volgende citaat van Gerrit Komrij: “Kunst is het meest ideale handvat om een volledig mens van iemand te maken”.