Bezoek van Trachtengruppe Giswil vrijdag 1 september

Vandaag 1 september 2023 begint het weekend van het bezoek van de Trachtengruppe Giswil uit Zwitserland. Vanmiddag is de groep van 37 gasten mooi op tijd gearriveerd bij onze oefenlocatie Dorpshuis D’n Draejer in Velswijk.

De ontvangst was met ‘iets in een glaasje’, koffie en lekkere koek. Hierna was er een welkomstwoord van onze voorzitter Bennie Bannink en hij vertelde wat er dit weekend allemaal op het programma staat. Hierna verdeelden de mensen van de ‘commissie van gastgezinnen’ de gasten over de aanwezige gastgezinnen. Toen was is het tijd om de bagage op te zoeken en ging iedereen, met het eigen gastgezin, naar huis.  

Morgen begint de dag met het in gereedheid brengen van de Markt in Zelhem voor de optredens in de loop van de middag en de lunchpakketten worden klaargezet. Vanaf 10:30 verzamelen we ons allemaal op de Markt en vertrekken in optocht naar het woonzorgcentrum de Zonnekamp voor onze eerste optredens. Rond 12:00 zijn we terug op de Markt voor de lunch en na de officiële opening om 13:30 begint er een serie optredens tot ongeveer 16:00.